Kosten

De kosten van Instabike

Abonnementen

Alles over abonnementen

Ophalen

Het ophalen van je instabike

Gebruik

Over het gebruik van je Instabike

Reparatie

Oeps, er is iets stuk!

Verlies/schade

Gestolen of sleutels kwijt en wat nu?

Kosten

De kosten van Instabike

Wat kost Instabike precies?

Het abonnement met de transportfiets kost €18,95 per maand en het abonnement met de Citybike kost €23,95 per maand. That’s it. Voor dat geld krijg jij dus een goed werkende fiets, recht op reparaties door ons topteam en de flexibiliteit om je Instabike-abonnement op te zeggen wanneer jij maar wilt.

De abonnementen zijn all-inclusive. Geen servicekosten, geen opstartkosten, geen reparatiekosten.

Ik heb zelf nog een fiets. Kan ik die inruilen?
Ja dat kan zeker. Breng je fiets mee als je je Instabike op gaat halen en dan taxeren we deze. Besluit je je oude fiets bij ons te laten dan bieden we je de waarde in Instabike-termijnen aan. Dat scheelt weer.

Abonnementen

Alles over abonnementen

Wat voor fiets krijg ik?
Als je bij Instabike een abonnement afsluit, kun je kiezen uit twee type Instabikes: de robuuste transportfiets en de luxere Citybike(stadsfiets). Je hoeft zelf dus geen fiets te hebben, je krijgt er één van ons en zolang je abonnement loopt, is de fiets echt voor jou. Oftewel: je hoeft de Instabike dus niet te delen met anderen.
Wanneer kan ik mijn abonnement opzeggen?

De minimale leaseperiode betreft 6 maanden. Na deze periode kan je het Instabike-abonnement maandelijks opzeggen.

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?
Stuur ons even een mailtje met het onderwerp “opzegging” via ons contact formulier te vinden op de contact pagina.

Ophalen

Het ophalen van je instabike

Waar is instabike gevestigd?

Instabike zit op dit moment (alleen nog) in Amsterdam. Andere steden volgen binnenkort. De huidige locatie in Amsterdam is Tesselschadestraat 1e.

In Amsterdam werkt Instabike samen met fietsverhuurbedrijf A-Bike. De oplevering en de reparaties vinden dus plaats in de winkel van A-Bike.

Wat is het ophaalmoment?
Op het moment dat je bestelling compleet is zal Instabike zo snel mogelijk contact met je opnemen. In de mail die je ontvangt staan je opties voor het ophalen van je Instabike. Zodra we je antwoord hebben ontvangen bevestigen we dit nog 1 maal en kun je op de gekozen datum & tijd je Instabike ophalen.

Gebruik

Over het gebruik van je Instabike

Mag ik met mijn Instabike overal heen?
Natuurlijk! Of je nu naar een andere stad of zelfs een andere provincie fietst, dat maakt voor ons niets uit. Maar houd er wel rekening mee dat je de fiets naar Amsterdam of Hilversum moet brengen als je een reparatie nodig hebt.

Reparatie

Oeps, er is iets stuk!

Wat moet ik doen als mijn Instabike stuk gaat?

Gaat je Instabike kapot, neem dan contact met ons op om een afspraak te maken. Vervolgens breng je de fiets naar één van onze twee winkels. Daar krijg je van ons een vervangend exemplaar mee.

Wat kost het als mijn Instabike stuk gaat?
De kosten voor reparaties zijn al bij je abonnementsprijs inbegrepen. Je betaald dus geen extra kosten. Lees er meer over in onze algemene voorwaarden.

Verlies/schade

Gestolen of sleutels kwijt en wat nu?

Wat moet ik doen als ik de sleutel van mijn Instabike kwijtraak?
Raak je het sleuteltje kwijt van je Instabike, dan kun je bij ons een nieuwe sleutel aanvragen. Dit kost 15 euro.
Wat als mijn Instabike gestolen wordt?
Om te voorkomen dat je Instabike gestolen wordt, moet je hem altijd met twee sloten vastzetten. Wordt hij toch nog gejat? Dan betaal je een eigen risico van 40 euro. Heb je de fiets niet dubbel op slot gezet? Dan komt daar nog eens 60 euro bovenop. In de algemene voorwaarden lees je meer over de regelgeving rondom diefstal.
“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” – Albert Einstein